Twinkle | Digital Commerce

Buitenlandse badkamerspecialisten vormen Europese grootmacht

2023-12-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Le Monde du Bain en MEGABAD, twee Europese online handelaren in sanitair, slaan de handen in elkaar en vormen een Europese alliantie genaamd Swash Group.

De twee bedrijven staan in hun eigen markten bekend als grote speler en willen met de nieuwe groep heel Europa onveilig maken. Daarbij ligt de focus op ‘winstgevende groei’, zegt Hans Dohrmann, die is benoemd tot ceo van de nieuwe groep. ‘Daarnaast ligt onze focus op innovatie, duurzaamheid en echte toegevoegde waarde voor de klant. We passen onze aanpak efficiënt aan de verschillende markten in Europa aan en creëren oplossingen die voldoen aan de werkelijke behoeften van klanten. Samen met onze partners willen we de industrie in heel Europa veranderen.’

De bedrijven leveren in een groot deel van Europa, daarbij ook Nederland en zijn met verschillende webshops in verschillende landen actief MEGABAD kent zijn oorsprong in 1973 in Duitsland en is vooral in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) actief. Le Monde du Bain is een Frans e-commercebedrijf en levert aan het vasteland van onder andere Frankrijk, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Duitsland. In enkele landen is dat bedrijf onder een andere namen actief, vooral vertalingen. In Duitsland gaat het om Welt Der Bäder, in Spanje om Entorno Baño en in Italië om Mondo del Bagno.

De Swash Group heeft FSN Capital gestrikt als investeerder. Dit bedrijf steekt vooral geld in Noord-Europese bedrijven.