Twinkle | Digital Commerce

Monta breidt uit naar België

2023-11-16
1000562
  • 1:05

Fulfilmentbedrijf Monta opent een vestiging in België. Het is het 17e warehouse voor het bedrijf, vorig jaar nog opende het een eerste vestiging in Duitsland.

Met de uitbreiding wil Monta ondernemers binnen de Benelux beter van dienst kunnen zijn. Zo legt directeur Edwin van der Ham uit: ‘We hebben vorig jaar in Duitsland een warehouse geopend omdat Duitsland voor sommige klanten een steeds interessantere afzetmarkt bleek te worden en we daarnaast veel aanvragen kregen van Duitse webshops voor het verzorgen van hun fulfilment. Ditzelfde zien we nu gebeuren in België. Door het openen van een warehouse in België kunnen we ook deze orders en retouren sneller en eenvoudiger verwerken en zijn we sneller over de Franse grens. De strategische ligging van het nieuwe warehouse binnen België maakt ook dat er latere cut-off tijden kunnen worden aangeboden aan de klanten.’

Naar twee landen binnen korte tijd uitbreiden lijkt veel, maar Monta is van plan om naar nog vier Europese landen uit te breiden. Welke dat zijn is nog niet bekend. ‘We rollen onze crossborder-strategie steeds verder uit. Door de decentrale organisatie van Monta kunnen we snel groeien. De volgende vier Europese landen staan ook de komende tijd op de planning. Het is slechts een kwestie van tijd’, aldus Van der Ham.