Twinkle | Digital Commerce

Bangma Verpakking transformeert verpakkingsuitdaging voor AHV International tot efficiënte oplossing

2023-10-02
1000562
 • [branded content]
 • 4:22

In de wereld van verpakkingen is de keuze van het juiste materiaal en ontwerp van cruciaal belang, vooral wanneer bedrijven streven naar duurzaamheid en efficiëntie. AHV International, gespecialiseerd in gezondheidsoplossingen voor dieren, begon ooit met het verpakken van hun supplementen in plastic potten. Echter, het besef dat plastic niet langer een duurzame optie was, en in strijd was met hun missie voor een groenere toekomst, leidde tot de behoefte aan een milieuvriendelijkere en functionelere verpakkingsoplossing voor agrariër en natuur.

Dit artikel werpt een licht op hoe AHV International, in samenwerking met Bangma Verpakking, deze overgang heeft gemaakt en de eisen die ze stelden voor hun nieuwe verpakking.

De uitdagingen van AHV International: Van plastic naar karton

AHV International stond voor een complexe uitdaging met betrekking tot hun verpakkingsproces. Voorheen verstuurden ze hun waardevolle supplementen in plastic potten. Echter, het bedrijf was vastbesloten om afscheid te nemen van plastic, met het oog op duurzaamheid en milieubewustzijn. Hun ambitie was om over te schakelen naar kartonnen verpakkingen, in lijn met hun duurzame missie om agrariërs te voorzien van duurzame producten, waarbij ook de verpakkingen een rol spelen. Deze overgang was echter geen eenvoudige taak.

De eisen voor de nieuwe verpakking

Bij het zoeken naar de juiste verpakkingsoplossing stelde AHV International enkele duidelijke eisen:

 • Eenvoudige assemblage: aangezien het inpakproces bij AHV International handmatig wordt uitgevoerd, moest de nieuwe verpakking eenvoudig in elkaar te zetten zijn, bij voorkeur met slechts 1-2 handelingen.
 • Goede afdichting: de verpakking moest goed afsluitbaar zijn om de inhoud te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en mogelijke schade tijdens het transport.
 • Sterk en stevig: omdat de supplementen van AHV International waardevol zijn, moest de verpakking van stevig karton zijn, zodat het bestand is tegen vallen en om ervoor te zorgen dat de producten veilig aankomen bij de eindgebruiker.
 • Gepersonaliseerde bedrukking: ten slotte was er de uitdaging om een aanzienlijke hoeveelheid productinformatie en de huisstijl van het bedrijf duidelijk en goed leesbaar op de verpakking te presenteren.

Alle eisen bij elkaar creëerden een complex vraagstuk dat om een doordachte en op maat gemaakte oplossing vroeg.

De verpakkingsoplossing van Bangma Verpakking

Met de nauwe samenwerking tussen AHV International en Bangma Verpakking werd een op maat gemaakte verpakking gerealiseerd. Deze verpakking bood tal van voordelen:

 • Efficiëntie en tijdbesparing: Bangma Verpakking stelde voor om een postdoos met 4 punts verlijmde hoeken en plakstrip te gebruiken. Deze keuze maakte het verpakkingsproces snel en efficiënt, wat kostbare tijd voor AHV International bespaarde. De nieuwe verpakking was eenvoudig in elkaar te zetten, waardoor het handmatige inpakproces snel en moeiteloos verliep;
 • Duidelijke informatie: dankzij een offset bedrukking kon AHV International uitgebreide productinformatie en communicatie in meerdere talen op de verpakking plaatsen zonder in te boeten aan leesbaarheid;
 • De juiste branding: de gebruikte offset druktechniek zorgde ervoor dat de complete huisstijl op de verpakking kon worden gerealiseerd, wat zorgt voor een consistente, professionele en vooral herkenbare uitstraling;
 • Duurzaamheid: de overstap naar karton was een grote stap voor AHV International. Met het gebruik van karton is gekozen voor een milieuvriendelijke verzendoplossing;
 • Bescherming en stevigheid: een kartonnen postdoos is goed afsluitbare en van stevig materiaal. Het zorgt ervoor dat de supplementen beschermd zijn tegen eventuele weersomstandigheden onderweg en beschadiging tijdens het transport, aangezien de doosjes soms lange afstanden afleggen naar agrarische bedrijven over de hele wereld.

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen AHV International en Bangma Verpakking werd niet alleen een verpakkingsprobleem opgelost, maar werd ook een efficiënte, gepersonaliseerde oplossing gecreëerd die AHV International helpt om met vertrouwen producten te verzenden en hun positie in de markt te versterken.

Nick Hoekman, Marketing & Brand van AHV International, benadrukte de waarde van de samenwerking met Bangma Verpakking: "Het meedenken in een oplossing om ons product zo goed mogelijk bij de eindgebruiker te krijgen, dat is waar Bangma Verpakking ons goed bij heeft geholpen. Het persoonlijke contact was prettig en door middel van samples en uittesten kwamen we gezamenlijk tot een perfecte verpakkingsoplossing."

Conclusie

De samenwerking tussen AHV International en Bangma Verpakking illustreert hoe bedrijven, zelfs met beperkte kennis van verpakkingen, kunnen evolueren naar duurzamere en functionelere verpakkingsoplossingen. Het verhaal van AHV International weerspiegelt de groeiende bewustwording van duurzaamheid in de wereld van verpakkingen en de voordelen van samenwerking met experts om de ideale oplossing te bereiken. De overgang van plastic naar karton is niet alleen een stap voorwaarts in duurzaamheid, maar ook een bewijs van de toewijding van AHV International om hun producten op de best mogelijke manier bij hun klanten te krijgen.

Achtergrondinformatie AHV International

AHV International ontwikkelt diergezondheidsoplossingen die de agrariër in staat moet stellen om de diergezondheid proactief of in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Dit doen zij in nauwe samenwerking met agrariërs en de aanwezige bedrijf- en dierdata. De oplossingen van AHV hebben al duizenden veehouders en dierenartsen geholpen de gezondheid, efficiëntie en prestaties van de dieren te optimaliseren. De supplementen worden wereldwijd gedistribueerd, waarvan het grootste gedeelte gericht is op de melkvee-sector.

Achtergrondinformatie Bangma Verpakking

Bangma Verpakking heeft bijna 50 jaar ervaring als specialist in golfkartonnen verpakkingen en biedt een uitgebreid assortiment verpakkingsoplossingen. Ze leveren maatwerkverpakkingen aan diverse sectoren, waaronder E-commerce, Industrie, AGF en Retail Food. Sinds begin 2023 maakt Bangma Verpakking deel uit van Stora Enso, een vooraanstaande leverancier van hernieuwbare verpakkingen. Bangma Verpakking blijft zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige en op maat gemaakte verpakkingsoplossingen die aan de eisen van hun klanten voldoen.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Bangma Verpakking