Twinkle | Digital Commerce

Pensioen en millennials: het opbouwen van financiële zekerheid voor de toekomst

2023-08-24
1000562
  • [branded content]
  • 2:14

Als millennial weet je het maar al te goed. Jouw financiële zekerheid in de toekomst is lang niet altijd zo zeker. Want die rooskleurige tijden die je ouders hebben gekend toen ze jouw leeftijd waren, is vandaag de dag lang niet meer zo vanzelfsprekend. Misschien heb je een tweede baan erbij om je levensstijl te bekostigen. Met moeite ben je aan een vaste woning gekomen. En sta je op het punt te starten met gezinsuitbreiding, dan kom je er al erg snel achter dat deze kosten ook aardig op kunnen lopen. Het is tijd om te denken aan de financiële zekerheid voor de toekomst.

Reken voor jezelf uit wat voor bedrag je in de toekomst graag beschikbaar wilt hebben

Want ben je helemaal bekend met het pensioen waar je nu iedere maand verplicht een deel van je salaris aan moet besteden? De kans is lang niet zo vanzelfsprekend dat je daar in de toekomst voor de volle 100% de beschikking over gaat krijgen. Er komt immers nog een gigantische generatie als eerste in aanmerking voor het pensioen. En om later niet voor vervelende situaties te staan, is het een goed idee om daar nu al bewust over na te denken. Door voor jezelf alvast uit te rekenen wat voor bedrag je in de toekomst graag beschikbaar wilt hebben, kun je daar nu al op anticiperen.

Vul je huidige opbouw van het pensioen eventueel aan met beleggingen

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere maand een vast bedrag te beleggen. Dit is een kwestie van een lange adem hebben. Hoe eerder je start met beleggen, des te aantrekkelijker het rendement op lange termijn zal zijn. En hierdoor krijg je op je oude dag dus ineens een erg aantrekkelijke financiële boost op je rekening.

Zorg voor veel financiële zekerheid voor de toekomst door er nu al mee te starten

Zit je er op je oude dag maar al te graag warmpjes bij? Dan is het nu de hoogste tijd om daar alvast de nodige maatregelen voor te treffen. Een financieel adviseur van een bank kan je daar natuurlijk altijd meer over vertellen. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van alle opties waar je uit kunt kiezen. En zo kom je er dus ook erg snel achter wat er wel en niet voor je gaat werken.