Twinkle | Digital Commerce

PostNL verrast door hoeveelheid online bestellingen

2023-06-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Pakketbezorger PostNL heeft te maken met vertragingen bij het bezorgen en retourneren van pakketten. De hoeveelheid pakketjes als gevolg van het gestorte vakantiegeld is meer dan verwacht.

Dit meldt een woordvoerder van PostNL aan Nu.nl. Het is algemeen bekend dat het aantal online bestellingen omhoog gaat op het moment dat mensen hun vakantiegeld binnen hebben. De pakketbezorger checkt daarom van te voren bij diverse webwinkels wat ze aan bestellingen verwachten en speelt daarop in. Dit jaar blijkt het veel meer te zijn dan verwacht. Volgens de woordvoerder heeft het mooie weer van de afgelopen dagen (en het vooruitzicht voor de komende tijd) ook geleid tot extra uitgaven zoals zwembadjes en zomerkleding.

De pakketbezorger geeft aan enkele maatregelen ingevoerd te hebben om die achterstand weg te werken. Zo krijgt bezorging voorrang op retour gestuurde pakketten. En maken de wagens van PostNL extra ritten, ook in de nacht. Veel extra mankracht inzetten op korte termijn is net als bij veel andere bedrijven ook bij PostNL een uitdaging.