Twinkle | Digital Commerce

Veritas opent dit jaar winkels in Nederland

2023-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Sinds vorige week vrijdag heeft Breda als eerste in Nederland een Veritas-winkel. Deze uitbreiding buiten België is onderdeel van de groeistrategie van de Belgische retailer.

Dit meldt Fashion United. In het najaar volgen er in Den Bosch en Maastricht nog twee andere vestigingen. Het idee is om met zo’n tachtig winkels te gaan groeien. En te kiezen voor franchise als het concept aanslaat. Het is niet de eerste poging van de Belgische retailer om de grens over te gaan. Eerder openden ze al enkele winkels in Duitsland en Frankrijk, waar het Belgische concept niet in de smaak viel en het bedrijf zich daardoor in 2019 terug moest trekken. Deze keer pakken ze het anders aan en verkopen ze in de winkels alleen sokken, panty’s, slips en seizoensartikelen. Wol, garen en ander naaimateriaal zal enkel online verkrijgbaar zijn in Nederland.

Veritas bestaat al 130 jaar in België en heeft daar inmiddels 120 winkels en een webshop. Je kunt er niet alleen terecht voor kleding, beenmode en accessoires, maar ook voor het aanvullen van je (naai)garen, wol en ander hobbymateriaal.