Twinkle | Digital Commerce

De toekomst van buitenreclame: welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?

2023-06-01
1000562
  • [branded content]
  • 2:13

De toekomst van buitenreclame is er eentje om naar uit te kijken. Er staan namelijk flink wat ontwikkelingen te wachten in de toekomst. Opmerkelijk is dat de technologie een steeds grotere rol gaat spelen. Ook gaat de boodschap van de campagne beter afgestemd worden op wat de behoefte is van de desbetreffende doelgroep. Tel daar een stukje duurzaamheid bij op, wat ervoor zorgt dat de reclame ook nog eens kan bijdragen aan een betere wereld. We lichten de belangrijkste ontwikkelingen verder voor je toe in dit artikel.

Reclame in de buitenlucht wordt meer en meer gedigitaliseerd

Kies je in de toekomst voor landelijk adverteren? Dan merk je dat digitaliseren een steeds belangrijkere rol gaat spelen. In de toekomst wordt de reclame namelijk steeds meer digitaal in de buitenlucht. De schermen worden groter, het beeld wordt scherper en een digitale campagne wordt ook nog eens veel betaalbaarder. Op deze manier kunnen dynamische advertenties worden getoond. Hierdoor kan iedere uiting perfect worden afgestemd op de locatie, de tijd en de doelgroep. Ook kunnen de schermen vaker interactief worden gemaakt, zodat de doelgroep erop kan reageren en kan communiceren.

Gepersonaliseerde reclame voor een beter bereik van de campagne

Wist je dat de buitenreclame in de toekomst steeds meer gepersonaliseerd gaat worden? Adverteerders kunnen namelijk steeds vaker gebruik gaan maken van data zoals locatie, demografie en gedrag. En dat zorgt er dus ook weer voor dat relevante advertenties kunnen worden getoond aan de juiste doelgroep. Dat heeft je tal van voordelen te bieden. Want dit maakt het mogelijk om de effectiviteit van buitenreclame te vergroten en de verspilling van het advertentiebudget dat je beschikbaar kan stellen, te verminderen. Dus heb je deze data al beschikbaar? Dan is het de hoogste tijd om het kritisch te analyseren en de campagnes daar beter op af te stemmen.

Duurzaamheid gaat in de toekomst een erg belangrijke rol spelen

Duurzaamheid is steeds belangrijker geworden in alle aspecten van de organisatie. Het inzetten van buitenreclame is daarop geen uitzondering. Ook dit is in de toekomst duidelijk terug te zien als we het hebben over de buitenreclame. Zo wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van duurzame materialen, energiezuinige verlichting en de hoeveelheid afval wordt verminderd. Dit kan niet alleen bijdragen aan een betere planeet, maar kan ook nog eens zorgen voor een beter imago voor bedrijven die zich sterk inzetten voor duurzaamheid. Wanneer ga jij deze ontwikkelingen toepassen?

Dit artikel verschijnt op initiatief van LEQUAL
Afbeelding: 123RF