Twinkle | Digital Commerce

Amazon rekent in meer gevallen retourkosten

2023-04-12
1000562
  • 0:57

Amazon heeft besloten om in Amerika voor bepaalde retouren kosten te rekenen. Het gaat specifiek om pakketjes die klanten bij zogenoemde UPS Stores terugbrengen.

Voorheen konden klanten bij die UPS Stores hun pakketjes altijd gratis terugbrengen, maar in sommige gevallen moeten ze nu 1 dollar bijleggen. Dat gebeurt specifiek als er binnen dezelfde afstand als de UPS Store nog een locatie is waar klanten hun retour gratis kunnen inleveren. Als klanten dan alsnog bij die UPS Store hun retour willen afgeven, moeten ze daarvoor betalen.

Amazon beschikt over meerdere zogeheten ‘drop off locations’, waaronder Whole Foods, Kohl’s en winkels van Amazon zelf. Een woordvoerder laat aan Business Insider weten: ‘We bieden klanten altijd een gratis optie om hun artikel te retourneren. Als een klant zijn artikel liever terugstuurt naar een UPS-store wanneer er een gratis optie dichtbij zijn afleveradres is, wordt bij een aantal klanten een vergoeding van 1 dollar in rekening gebracht.’

De stap zou Amazon moeten helpen retourkosten te verminderen. Daarnaast wil Amazon dat klanten steeds meer gebruikmaken van de eigen bezorgdienst, waar flink in wordt geïnvesteerd.