Twinkle | Digital Commerce

Schuldeisers Galeria akkoord met reddingsplan

2023-03-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof is voorlopig uit de brand geholpen. Verschillende schuldeisers zijn akkoord met een plan om de keten te redden. In totaal wordt voor meer dan een miljard euro aan openstaande schulden kwijtgescholden.

De keten verkeert al langere tijd in financiële problemen, een gevolg van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Afgesproken is dat Galeria nu 47 van zijn 129 winkels sluit, hierdoor komen 4.000 medewerkers op straat te staan. Volgens de curator had dat nog erger kunnen uitpakken als de schuldeisers niet akkoord waren gegaan met het insolventieplan, dan moesten volgens de curator waarschijnlijk alle winkels sluiten.

Door de goedkeuring van de schuldeisers kan Galeria weer gaan bouwen aan een toekomst. Zo wordt er gewerkt aan een nieuw concept. ‘Het grote aantal goedkeuringen van de schuldeisers toont het vertrouwen in het nieuwe winkelconcept. Het herstructureringsplan en daarmee het concept van de warenhuizen geven Galeria Karstadt Kaufhof een goede kans om weer succesvolt te worden’, aldus het management.