Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Padelstore

2023-02-01
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Zoals veel andere webshops is ook Padelstore.com ontstaan vanuit passie van de oprichters voor deze sport. ‘We wilden een store creëren die een compleet assortiment biedt voor iedere enthousiaste padelspeler’, vermeldt de site.

Of het nu gaat om rackets, schoenen, tassen, ballen of accessoires: ‘Padelstore heeft een uitgebreid aanbod aan padelgear in de webshop én in onze stores op de padelclubs van The Padellers’, vertelt medeoprichter Floris Dokkum. Iemand die geïnteresseerd is in padel kan via de door het bedrijf zelf ontwikkelde software Bookaball een baan reserveren bij The Padellers; de organisatie die bijna zeventig banen verspreid over Nederland heeft. Daarnaast biedt Padelstore.com volgens Dokkum alle gear die nodig is om te kunnen padellen.

‘De content van de webshop hebben we zelf gefotografeerd met supertoffe modellen’, zegt Dokkum. Padelstore is volgens hem dé guide voor zowel de sociale padelspelers als voor fanatieke professionals. ‘Wij zorgen ervoor dat je altijd met de juiste gear en knowhow de baan op gaat.’

De logistiek en distributie is uitbesteed aan Monta. Bestellingen vóór 22 uur worden de volgende dag bezorgd door PostNL/DHL. Om bekendheid te genereren zijn de oprichters bezig met een contentplatform om padelartikelen heen. ‘Er zijn veel kansen om met catchy content deze sport te verspreiden onder een groeiende groep belangstellenden. Als je ziet wat er allemaal voor content bestaat voor bijvoorbeeld voetbal, is er voor padel op dat vlak nog veel te ontwikkelen’, aldus Dokkum. Desalniettemin was de grootste uitdaging ‘om het allemaal online te krijgen’, vervolgt de medeoprichter. ‘Nu dat zover is komt het project tot leven en kunnen we mooi aan alle knoppen gaan draaien om het tot een succes te maken.’ En waar de focus nu nog ligt op Nederland en België, zijn er plannen om in 2023 verder uit te breiden in Europa.