Twinkle | Digital Commerce

Kassaloze Amazon Fresh winkels krijgen bemande checkout

2023-02-08
1000562
  • 0:57

Twee nieuwe Amazon Fresh winkels zullen voor het eerst voorzien zijn van een bemande kassa, naast de Just Walk Out service.

In de winkels, die worden geopend in het Londonse Monument en Croydon, kunnen klanten voortaan kiezen voor een kassaloze technologie of een traditionele bemande kassa. Dat schrijft Charged Retail. Een opmerkelijke zet van Amazon, gezien alle Amazon Fresh winkels voorzien zijn van de Just Walk Out-technologie, waarbij klanten niet langs een bemande kassa hoeven om af te rekenen.

De verandering in strategie komt nadat er onlangs een Amazon Fresh winkel gesloten werd in Dalston, na slechts 18 maanden open te zijn geweest. Daarnaast zag Amazon vorig jaar af van tientallen potentiële Britse Fresh-winkels, na tegenvallende resultaten. Het lijkt erop dat Amazon met de nieuwe stap beweegt naar een meer hybride aanpak wat betreft kassaloze winkels.

Een woordvoerder van Amazon laat aan Charged Retail weten: ‘Amazon innoveert altijd voor zijn klanten en we zullen manieren blijven vinden waarop we onze klanten beter van dienst kunnen zijn. We zijn verheugd om klanten in deze winkels te verwelkomen en kijken uit naar hun feedback.’