Twinkle | Digital Commerce

DHL slaat in Polen handen ineen met logistieke tak Alibaba

2023-02-08
1000562
  • 1:00

DHL eCommerce Solutions verwerft aandelen in Cainiao Network, de logistieke tak van Alibaba. De twee partijen willen samen een groot pakketkluizennetwerk realiseren in Polen.

De twee partijen richten zich op het groeipotentieel van de Poolse markt voor out-of-home (OOH) levering, die de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigde. In de eerste fase wordt er door beide bedrijven 60 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van pakketkluizen, met als uiteindelijk doel om het grootste OOH-bezorgnetwerk van het land te worden.

Pablo Ciano, ceo van DHL eCommerce Solutions: ‘De Poolse e-commercemarkt groeit sneller dan bijna elke andere markt in Europa en zal naar verwachting tegen 2027 verdubbelen. Bovendien geeft 40 procent van de consumenten de voorkeur aan bezorging via een Packstation. Als onderdeel van de samenwerking met Cainiao versterken we onze positie als betrouwbare pakketdienstverlener en creëren we een uitgebreid netwerk van state-of-the-art pakketkluizen.’

De twee partijen exploiteren momenteel al 1.200 pakketstations in Polen, die ze nu zullen samenvoegen. In heel Europa heeft DHL al meer dan 90.000 toegangspunten. Cainiao opende enkele jaren gelegen een regionale hub in Luik en heeft inmiddels sorteercentra en pakketlockers in de belangrijkste Europese markten.