Twinkle | Digital Commerce

Decathlon gaat skikleding verhuren

2023-02-03
999561
  • [nieuws]
  • 0:57

Naast ski’s is het vanaf nu ook mogelijk om bij Decathlon België skikleding te huren voor zowel volwassenen als kinderen.

Eerder startte de retailer al met de verhuur van ander sportmateriaal zoals kajaks, loopbanden en fietsen. Nu komt daar voor het eerst ook kleding bij. Decathlon zegt de eerste grote sportketen in België te zijn die skikleding te huur aanbiedt voor zowel kinderen als volwassenen. Klanten kunnen online reserveren en de skikleding passen en ophalen in één van de 35 Belgische Decathlon winkels. Het huren van skikleding kost voor kinderen twee euro per dag en voor volwassenen drie euro per dag.

De verhuurservice maakt onderdeel uit van de duurzaamheidsstrategie en is volgens Decathlon ook bedoeld om klanten financieel te helpen. Quentin Goffart, verantwoordelijk voor verhuur bij de sportwinkel: ‘We merken dat er dezer dagen steeds meer vraag is naar het huren van materiaal én kledij doordat alles duurder wordt. We hebben uitgerekend dat het tot vier keer goedkoper kan zijn om skimateriaal en -kledij  te huren in plaats van te kopen. Bovendien is huren niet alleen goedkoper, het is ook beter voor het klimaat.’