Twinkle | Digital Commerce

Wat je moet weten over de verschillende soorten werkkleding

2023-02-27
1000562
  • [branded content]
  • 2:13

Kleding is niet alleen een manier om iets over jezelf te vertellen, het moet ook functioneel zijn. Zeker bij werkkleding is dit het geval. Dit soort kleding is niet ontworpen om mooi te zijn, maar om bij de dragen aan de veiligheid van de werknemer. Werkkleding komt voor in veel verschillende soorten. Zo bestaan er niet alleen werkjassen, broeken en schoenen, maar ook overalls, veiligheidsvesten en horecakleding. Wat je beroep ook is, de kans is groot dat je regelmatig werkkleding draagt. Daarom ontdek je in dit artikel alles wat je moet weten over verschillende soorten werkkleding.

Basisbescherming

Werkjassen, broeken en schoenen vormen een basisbescherming als het gaat om werkkleding. Ze zijn dan ook niet zo beschermend als de meeste overalls of brandweerkleding, maar ze bieden voor veel omstandigheden een eerste beschermende laag. Werkjassen, schoenen en broeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor regen-, koud of vuurbestendig. Daarnaast is er ook multinorm veiligheidskleding verkrijgbaar. Deze voldoen aan meerdere veiligheidsnormen. Dit geeft je een goede basisbescherming voor diverse werkzaamheden.

Overalls

Met overalls bescherm je jezelf een stuk beter dan met standaard beschermende kleding. Dat komt doordat één overall bijna het hele lichaam bedekt. Hierdoor zijn er geen openingen waar kou of vocht doorheen kan komen. Niet voor niets worden overalls dan ook veel gebruikt in de bouwsector.

Horecakleding

Ook in de horeca is goede werkkleding belangrijk. Hierbij gaat het echter niet om de veiligheid van de kleding, maar om de uitstraling ervan. Wanneer het bedieningspersoneel er netjes en professioneel uitziet, versterkt dit de algehele klantervaring in een horecagelegenheid. Bij horecakleding wordt er onderscheid gemaakt tussen heren- en dameskleding. Het voornaamste verschil hiertussen is de pasvorm. Het is ook mogelijk om werkkleding te laten bedrukken, wat erg populair is in de horeca. Dit versterkt de uitstraling van een bedrijf. Werkjassen bedrukken kan al vanaf een oplage van één stuk.

We kunnen wel stellen dat werkkleding belangrijk is. Niet alleen voor de veiligheid van de werknemer, maar ook voor een bepaalde uitstraling. Werkkleding komt voor in allerlei verschillende soorten. Zo heb je beschermende kleding zoals jassen, broeken en schoenen, maar ook overalls en horecakleding. Daarnaast is het ook mogelijk om werkkleding te laten bedrukken. Dit draagt bij aan de uitstraling en herkenbaarheid van een bedrijf. Wil je (gepersonaliseerde) werkkleding aanschaffen? Bekijk dan of Unishore heeft wat je zoekt.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal