Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel E-Commerce Poort

2022-11-22
1120630
  • [nieuws]
  • 1:12

Het gaat, in ieder geval in onze bubbel, nergens anders over: Black Friday, Sinterklaas en Kerstinkopen. In deze belangrijke en actuele tijd van het jaar organiseerde Thuiswinkel.org haar eerste E-Commerce Poort; een periodiek beleidsevenement in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, waar we samen met politici, beleidsmakers en experts stilstaan bij de snelle ontwikkelingen van de e-commerce sector.

Het is belangrijk dat onze groeiende sector toekomstbestendig is en blijft. We hebben onze omgeving, de consumenten, overheid en publieke organisaties hier ook zeker bij nodig. De E-Commerce Poort biedt een podium om contact te leggen en kennis uit te wisselen.

Duurzaam online winkelen

Het thema van deze eerste Poort: duurzaam online winkelen - in het bijzonder verpakken, bezorgen en retouren: de meest tastbare en zichtbare onderdelen van onze sector. Op deze vlakken gebeurt al ontzettend veel; denk aan de groei van het aantal fietskoeriers, verpakkingsmachines die exact op maat kunnen verpakken en de eerste pilots met herbruikbare verpakkingen. Er is dus al veel beweging op dat vlak, maar de omslag naar duurzaam ondernemen is groot en uitdagend. Hoe kunnen we met elkaar deze transitie op de juiste wijze versnellen?

Daarover gingen we in gesprek met keynote spreker Walther Ploos van Amstel, lector Stadslogistiek Hogeschool van Amsterdam, en met panelleden Kiki Hagen, Tweede Kamerlid D66, Eva van Esch, Tweede Kamerlid PvdD, Suzanne Debrichy, Commercieel Manager Duurzaamheid & Stadslogistiek bij PostNL, Oscar Diele, Flinders en bestuurslid Thuiswinkel.org, en Roland ten Klooster, expert bij het KIDV en hoogleraar Universiteit Twente.

Voor meer informatie over - en de uitkomsten van - de E-Commerce Poort ga je naar www.thuiswinkel.org/ecommercepoort