Twinkle | Digital Commerce

Online omzet stijgt weer eens

2022-08-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Na zes maanden van online omzetdalingen namen de online verkopen in juli weer toe. Vergeleken met een jaar eerder steeg de online omzet met 5 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Opvallend is wel het grote verschil tussen pure webwinkels en retailers die internetverkopen er als nevenactiviteit bij doen. Webwinkels zagen de omzet met 0,5 procent toenemen, voor de multi-channelers was er een groei van 12,9 procent. Vooral de online verkoop van kleding, voedingsmiddelen en drogisterijen zagen de omzet toenemen.

En dus meet het statistiekenbureau na zes maanden weer een plus voor de online verkopen. Vooral in februari en april daalde de omzet hard, met respectievelijk 25 procent en 19 procent. Daarbij moet gezegd worden dat het CBS nooit melding heeft gemaakt van de online detailhandelscijfers in maart. Maar uit deze tabel blijkt dat dat percentage rond die van februari lag. In januari, mei en juni daalde de online omzet met 8,5, 8,4 en 6,5 procent.

De omzet van de totale detailhandel nam in juli met 5,5 procent toe. Het verkoopvolume was echter wel 1,5 procent lager. Vooral winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de omzet flink toenemen. Gemiddeld was de omzet daar 9 procent hoger.