Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Lexx contacts

2022-08-15
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Met extreem dunne lenzen en een duurzame intentie verwacht pure player Lexx contacts het verschil te gaan maken.

‘Wanneer je specifiek kijkt naar het landschap van contactlenzen, zijn er maar weinig d2c brands. We zitten op het snijvlak van subscription service en single product brands, met een duurzame insteek’, verklaart eigenaar Wouter van Voorst. Hij verliet Boldking en runt nu, twee jaar later, zijn eigen onderneming: Lexx contacts, een nieuw merk zeer dunne softlenzen. ‘In de huidige markt zijn veel resellers of marketplaces actief, die elkaar met bestaande lensmerken op prijs beconcurreren’, weet Van Voorst. ‘Wij onderscheiden ons met ultradunne – dus comfortabele – lenzen die verpakt zijn in minder plastic dan gemiddeld in de markt. We streven ernaar onze footprint zo laag mogelijk te houden.’

Hij heeft daarnaast onder meer verpakkingen ontwikkeld van papier dat geproduceerd wordt van landbouwafval. En door een partnerschap met South Pole kunnen klanten er in de check-out van Lexxcontacts.com voor kiezen hun bestelling CO₂-neutraal te maken en met een optionele bijdrage een gecertificeerd klimaatproject steunen. ‘Doordat wij een single product brand zijn, kunnen we veel aandacht besteden aan de klantreis, uitstraling van het merk en ons product.’

Tijdens de eerste fase – de shop is online sinds half mei – houdt de eigenaar de distributie in eigen hand. Lexx contacts houdt kantoor in Heemstede en verstuurt daarvandaan de bestellingen.

Marketingwise focust Van Voorst vooralsnog op online, met het zwaartepunt op (paid) social advertising. ‘We willen graag klanten krijgen die onze Trial Set proberen. Door goed te meten en te optimaliseren krijgen we een beeld van de kosten en van hoe klanten converteren van een eerste aankoop naar een volgende’, aldus Van Voorst.

Er is in de opzet van de webshop al rekening gehouden met buitenlandse ambities; de site is behalve in het Nederlands ook in het Engels toegankelijk. Een derde taal volgt binnenkort, belooft Van Voorst.