Twinkle | Digital Commerce

Vinted wil branchegenoot Rebelle kopen

2022-07-26
1000562
  • 1:02

Kledingplatform Vinted heeft een bod uitgebracht op branchegenoot Rebelle. Het van oorsprong Litouwse platform heeft omgerekend 30,2 miljoen euro over voor Rebelle.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Net als Vinted is ook Rebelle een platform waarop consumenten gedragen kledingstukken kunnen kopen en verkopen, alleen richt Rebelle – dat uit Duitsland komt – zich meer op luxemerken.

‘Als branchegenoot volgen we Rebelle al vele jaren en zijn onder de indruk van hun aanbod en wat ze hebben bereikt in het luxesegment’, stelt Thomas Plantenga, de ceo van Vinted. ‘Door de expertise van Rebelle in dit segment te combineren met het geografische bereik en het grote ledenbestand van Vinted, zien we een groot potentieel om een sterkere waarde propositie voor consumenten te creëren.’

Aandeelhouders en een speciaal aangestelde commissie reageren positief op het bod, de commissie zou daarnaast Rebelle unaniem aanraden om het bod te accepteren.

Vinted laat weten dat – als de overname doorgaat – er een gecombineerde organisatie wordt gebouwd. Rebelle zal naar alle waarschijnlijkheid wel als los platform blijven bestaan en het management en medewerkers kunnen aanblijven. De exacte plannen worden echter pas duidelijk als het bod wordt geaccepteerd. Men heeft tot 19 augustus om daarover te beslissen.