Twinkle | Digital Commerce

Shopopop gaat samenwerken met bloemistenverenigingen

2022-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Het crowdshippingplatform Shopopop is samenwerkingen aangegaan met Bloemenhal en de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB). Daarmee voegt Shopopop ruim 300 bloemisten toe als partners.

Shopopop biedt daarmee de optie om naast boodschappen, ook bloemen, planten en boeketten dezelfde dag duurzaam thuis te laten leveren. Via het platform kunnen klanten bestellingen plaatsen bij winkeliers en deze tegen een kleine vergoeding thuis laten bezorgen door een particuliere shopper. Die laatste doet de bezorging met eigen vervoer, en per pakket verdient men minstens vijf euro. Het idee van het crowdshippingmodel is dat consumenten op de dagelijkse route -bijvoorbeeld van werk naar huis- een pakketje ophalen en afleveren.

Volgens Shopopop wordt er door Belgen jaarlijks 3,6 miljard euro uitgegeven aan bloemen, planten en hun tuin. Tijdens de pandemie kreeg dat bedrag een flinke boost, net als thuisbezorging. De bezorging van bloemen en planten is voor bloemisten echter een uitdaging. ‘Voor bloemisten brengt de klassieke problematiek van de ‘last mile delivery’ heel wat extra uitdagingen met zich mee: (extra) personeelskosten of andere structurele kosten, complexe logistiek, schommelende vraag, beschikbaarheid per tijdslot, investeringen in technologie,’ vertelt Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop.

‘Al die zaken maken het voor hen bijzonder moeilijk om thuisbezorging zelf te organiseren. Met ons crowdshippingmodel bieden we bloemisten een duurzame oplossing die hen volledig ontzorgt, en hun klanten tegelijk alle comfort biedt die ze verwachten.’