Twinkle | Digital Commerce

Vinted lanceert eigen verzendoplossing

2022-06-23
1000562
  • 1:16

Tweedehands mode- en lifestyleplatform Vinted lanceert een eigen verzendservicebedrijf onder de naam Vinted Go. De service kan worden gebruikt door Vinted-leden en andere bedrijven.

De verzendservice is gebaseerd op het PUDO-principe (pick-up, drop-off) en biedt volgens Vinted een leveringsoptie met een lagere CO2-uitstoot dan bij bezorging aan huis. Deze maand start het platform nog met een selectie van eigen branded lockers in Parijs en omgeving. Vinted-leden in die stad kunnen Vinted Go kiezen als bezorgoptie voor hun aankopen, waarna de pakketten met een elektrisch voertuig tussen de lockers worden vervoerd. Op Vinted Go zijn al meer dan veertig vervoerders en 200.000 PUDO-punten in heel Europa aangesloten.

Verzendplatform

Naast de service voor Vinted-leden, ontwikkelt het bedrijf ook een nieuw digitaal verzendplatform voor derden Dit nieuwe platform wordt in de komende maanden gelanceerd. Op de langere termijn wil Vinted meer oplossingen implementeren om de negatieve impact van pakketbezorging op het milieu te verminderen.

Apart merk

Vytautas Atkočaitis, Vice President bij Vinted Go, vertelt in een persbericht: ‘De internationale shipping infrastructuur in Europa is sterk gefragmenteerd en mist de betaalbaarheid, het gemak en de connectiviteit die essentieel zijn om internationale e-commerce mogelijk te maken. Door nu een apart merk op te richten dat zich specifieker richt op verzending, kunnen we ons aanbod versterken en uitbreiden en tegelijkertijd verschillende oplossingen ontwikkelen en testen om uiteindelijk een betere verzendervaring te creëren.’

Vinted marketplace heeft meer dan 65 miljoen leden in 16 markten in Europa en Noord-Amerika. Er zijn momenteel meer dan 300 miljoen tweedehandsartikelen te vinden op het platform.