Twinkle | Digital Commerce

Naast recyclen gaat Veepee nu ook voor upcyclen

2022-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Fashionplatform Veepee start in samenwerking met de bekende Franse designer Maroussia Rebecq een nieuw initiatief. Hierbij wordt van niet-verkochte of gedragen kleding nieuwe items gemaakt en weer doorverkocht.

Upcycling noemen ze dat. Veepee lanceert daarvoor een nieuw creatief lab, genaamd Upcycle Solution. In de Veepee Digital Factory in La Plaine Saint-Denis in Frankrijk opent het bedrijf een atelier van 700 vierkante meter, waarin de niet-verkochte items worden opgeleukt. Het gaat zowel om producten die in de opslag zijn blijven liggen of die via het Re-Cycle platform van Veepee zijn aangeboden. Dat laatste is een platform dat enkele jaren geleden werd opgericht en waar klanten gedragen kleding kunnen inruilen voor een aankoopbon van Veepee.

Met Upcycle Solution zet Veepee dus wederom in op het hergebruik van kleding. Ceo Jacques-Antoine Granjon: ‘Dit lab is een volgende stap in de verwerking van niet-verkochte items van onze partnermerken, met een stukje extra ziel en betrokkenheid.’