Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Guts&Glory

2022-05-19
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Sinds eind februari kunnen sportende vrouwen terecht bij Guts&Glory Underwear, dat sportslips voor hen produceert en verkoopt. ‘Het ideale sportondergoed met een stoer randje’, claimt de webshop.

Zelf fanatiek actief in fitness en paardensport, had oprichtster van Guts&Glory Underwear, Britta de Waal, regelmatig last van schurende randjes en verschuiven van ondergoed. Tijdens zoektochten bleek haar ideale onderbroek onvindbaar. ‘En omdat ik wist dat sportvrouwen om mij heen last hadden van hetzelfde euvel, kreeg ik het idee om het perfecte sportondergoed op de markt te brengen.’ Guts&Glory Underwear onderscheidt zich volgens de oprichtster door het gebruik van hoogwaardige stoffen, zachte afwerking en juiste pasvorm, allemaal gericht op functionaliteit en comfort tijdens het sporten. ‘Daarbij ben ik ervan overtuigd dat je zelfverzekerder bent als je je mooi voelt in je ondergoed. Dus maken we de slips in stoere, maar vrouwelijke designs’, aldus De Waal. De producten worden ontworpen in Nederland en gemaakt in Portugal. Voor de lancering is een grote productie gemaakt en naar haar Nederlandse kantoor getransporteerd, waarvandaan de bestellingen met PostNL of MyParcel worden verzonden.

Om naamsbekendheid te genereren zet de oprichtster social media in: ‘We hebben een promotievideo gemaakt met sportieve vrouwen uit mijn omgeving in de hoofdrol. Echte vrouwen met echte verhalen. We zetten geen modellen in. Puur, sexy, sterk en stoer, dat past het best bij dit merk. We laten Guts&Glory zien als lifestyle brand: stoere vrouwen die afzien tijdens hun sport, afgewisseld met de vrouwelijke uitstraling van de producten en motiverende quotes over sport en mindset.’

De Waal ziet nog wel een uitdaging in het zichtbaar zijn voor de doelgroep. ‘Ondergoed draag je natuurlijk ónder je kleding – niemand ziet een label, logo of naam. Bovenkleding heeft het wat dat betreft makkelijker.’ Voor de toekomst denkt de oprichtster aan onder meer nieuwe producten, andere stijlen en een mannenlijn.