Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert cashback via Alexa

2022-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:45

Retailgigant Amazon wil het gebruik van Alexa voor online shoppen stimuleren via het onlangs gelanceerde ‘Alexa Shopping List Savings’, waarbij consumenten gebruik kunnen maken van cashback-aanbiedingen.

Om de functie te gebruiken moeten klanten eerst aanbiedingen toevoegen en activeren in de Alexa-app, de bijbehorende app van Echo-apparaten. Vervolgens kunnen ze de producten aanschaffen in een winkel naar keuze, zoals verschillende drogisterijen, supermarkten en landelijke winkelketens. Wanneer de aankoop is voltooid, claimen shoppers hun korting door een foto te maken van het bonnetje dat ze indienen bij Amazon. Het geld dat is bespaard, wordt op het Amazon Gift Card-account geplaatst, waarna klanten het geld weer kunnen gebruiken om op Amazon te winkelen.

Amazon verzamelt via het nieuwe cashbackprogramma een berg aan data, waarmee het bedrijf naar eigen zeggen ‘de winkelervaring van klanten wil verbeteren’.