Twinkle | Digital Commerce

Rechtszaak tegen Hunkemöller om greenwashing

2022-04-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

De Duitse consumentenorganisatie Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse lingerieketen Hunkemöller vanwege greenwashing.

De consumentenorganisatie ontdekte misleidende reclame omtrent duurzaamheid bij een onderzoek naar dertig verschillende modewebshops. Twee andere bedrijven, namelijk de online shop van Peek & Cloppenburg en Popken Fashion GMBH (bekend van Ulla Popken), ontvingen een waarschuwing. Zij kwamen tot een overeenkomst met Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz en pasten hun websites aan, zo is te lezen in een persbericht.

Het gaat bij Hunkemöller om een aantal kledingstukken die volgens de lingerieketen worden gemaakt met ‘duurzaam katoen’. Volgens de consumentenbond wordt dit duurzame katoen echter gemengd met conventioneel geproduceerd katoen. Het is dus voor consumenten onduidelijk welke producten ook werkelijk gemaakt zijn van milieuvriendelijkere materialen.

‘Het is niet zeker dat de artikelen die als duurzaam worden geadverteerd ook daadwerkelijk van dit milieuvriendelijkere katoen zijn gemaakt,’ licht Jennifer Häußer van Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz toe. ‘Met onze rechtszaak willen we bijdragen aan meer transparantie in adverteren met duurzaamheid.’