Twinkle | Digital Commerce

Obelink stelt platform open voor derden

2022-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Kampeer- en outdoorwinkel Obelink heeft een marktplaats geopend, het bedrijf speelt daarmee in op de online trend van het concentreren van aanbod om zo beter aan de verwachting van consumenten en aanbieders te voldoen.

Door zich meer te richten op aanbod van derden, wil Obelink het assortiment verder uitbreiden. De marktplaats wordt door leveranciers bediend, zij kunnen zelf de prijzen en het assortiment bepalen. Naar eigen zeggen is Obelink hiermee de eerste kampeer marktplaats van Europa.

‘Met de implementatie zijn we flexibeler, waardoor we beter in staat zijn in te spelen op de veranderende klantvraag’, stelt Wil Salden, lead link marketplace. ‘Klanten willen een one stop ervaring binnen hun interessegebied. Niet alleen producten maar bijvoorbeeld ook advies van echte productspecialisten bij vragen.’ Op termijn wil Obelink meer diensten aan het platform toevoegen, zoals reparatie of montage van caravans of campers, het organiseren van kampeerreizen of workshops rond een bepaald interessegebied.

Obelink werd in 1959 opgericht en is sterk vertegenwoordigd in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf levert daarnaast nog aan 21 andere landen in Europa. De afgelopen jaren zijn vooral online forse stappen gezet.