Twinkle | Digital Commerce

Drogist.nl neemt vier webshops over

2022-01-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Twinkle100-speler Drogist.nl neemt de webshops van Vetex aan. Die laatste is gespecialiseerd in het aanbieden van ondergoed en badmode.

Het gaat in totaal om vier webwinkels, waarvan Sloggies.nl de bekendste is. De andere sites zijn tencateondergoed.vetex.nl, kinderondergoed.com en Twyst.nl. Het aanbod van de sites verhuist mee naar het warehouse van Drogist.nl in Goes. Die laatste is naar eigen zeggen één van de grootste online drogisterijen van Nederland en staat op nummer 178 in de Twinkle100.

De overname betekent voor Drogist.nl dat het verder kan doorgroeien. De omzet kwam in 2021 uit op 22 miljoen euro. In 2027 mikt het bedrijf op een gezamenlijke omzet van 75 miljoen euro.

‘We wilden ons assortiment al een poosje uitbreiden en ondergoed past heel goed in die filosofie’, stelt Jacco Luijk, eigenaar van Drogist.nl. ‘In veel fysieke drogisterijen vind je immers ook een rek met onderbroeken, hemden en badkleding. Toen wij in de jaren negentig nog twee stenen winkels hadden, verkochten wij deze producten ook al.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.