Twinkle | Digital Commerce

Bloemenvandeteler.nl: 'Bij ons staan de telers op het podium'

2021-11-12
1000562
  • [interview]
  • 1:29

De belangrijkste drijfveer van Bloemenvandeteler.nl is de luxe van altijd bloemen in huis voor veel meer mensen betaalbaar maken.

‘We zijn zelf bloementelers. Bij ons staan altijd bloemen in huis’, begint Marieke Bos, mede-eigenaar van de bloemenwebshop. Corona gaf haar en mede-eigenaar Remko Nieuwesteeg het laatste zetje om van start te gaan met Bloemenvandeteler.nl, waarin klanten een tweewekelijks abonnement kunnen afsluiten op een betaalbaar boeket met verse seizoensbloemen van de teler. Keuze voor een bepaald soort bloem is niet mogelijk: er komt altijd ‘een unieke, kleurrijke verrassing’, zo meldt de site. Er zijn twee maten boeketten beschikbaar.

De webshop onderscheidt zich volgens Bos vooral door de prijs-kwaliteitverhouding: ‘€ 14,99 voor ons boeket Lief is een heel scherpe prijs. Daarnaast staan bij ons de telers op het podium. Ze laten op social media onder meer zichzelf en hun bloemenvelden zien. Waardering voor de oorsprong van producten is echt een onderdeel van de tijdgeest, en het is voor telers hartstikke leuk om hun bloemen in huiskamers en op social media tegen te komen.’ Als laatste verschilpunt meldt Bos nog dat ‘sociale interactie laat zien dat we in staat zijn een “gezellige” club te bouwen met onze leden.’ Klanten worden blij van bloemen, weten de eigenaren. ‘We horen vaak terug: “Dit is echt een cadeautje voor mijzelf.”’

Bloemenvandeteler.nl maakt voor de distributie gebruik van PostNL. Nieuwesteeg: ‘Het prijsvoordeel dat we klanten bieden, dwingt ons om de interne logistieke processen continu aan te scherpen.’ Klantenwerving vindt plaats via social media en via SEA. ‘Maar de echte boost voor onze grootste groei kwam door mond-tot-mondreclame’, vertelt Bos. Het is voor het duo nog wel een uitdaging om de explosieve groei van het bedrijf operationeel goed te faciliteren, maar het plan is om in de toekomst ‘100.000 mensen te inspireren om zichzelf dit liefs te gunnen’.