Twinkle | Digital Commerce

Mondial Relay opent zijn eerste sorceercentrum in Nederland

2021-07-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Pakketservice Mondial Relay breidt de activiteiten in Nederland flink uit, met de opening van het eerste eigen sorteercentrum in Vianen. Vanaf deze centrale locatie kunnen de inmiddels duizend pick-up en drop-off punten in Nederland bereikt worden.

In juni 2020 ging Mondial Relay al van start in ons land door een netwerk aan te leggen van 500 afhaalpunten. Inmiddels zijn dat er ruim duizend. Het bedrijf heeft als doel om aankomend jaar door te groeien naar zo’n 1.500 locaties die vanuit Vianen bediend kunnen worden.

De uitbreiding van de Europese speler naar Nederland is tweeledig, zo meldt het bedrijf in een persbericht: ‘Enerzijds groeit het e-commerce verkeer nog sneller dan in België en Frankrijk. Daarnaast neemt het aantal internationale verzendingen vanuit Nederland toe. Zo steeg het grensoverschrijdend pakketvervoer in 2020 met 41,9%.’ Dankzij het bestaande distributienetwerk zegt de pakketbezorger op een voordelige en snelle manier te kunnen exporteren naar België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Luxemburg.

Mondial Relay werd eerder deze maand overgenomen door het Poolse InPost, dat 100 procent van de aandelen overkocht van Otto Groep.