Twinkle | Digital Commerce

Zweedse beautywebshop Bangerhead van start in Nederland

2021-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Bangerhead, één van de grootste e-commercebedrijven voor beautyproducten in Scandinavië, heeft een Nederlandse site geopend. Nederland is het eerste land buiten Scandinavië dat Bangerhead aandoet.

Met de komst naar Nederland richt het bedrijf haar pijlen nu voor het eerst buiten Scandinavië. Het bedrijf laat in een bericht weten die keuze bewust te maken, vanwege de gelijkenissen die ons land heeft met de Scandinavische regio. "Nederland heeft een gunstige geografische ligging in Europa en heeft een bevolking die gewend is aan online retail. Een natuurlijke eerste stap in onze verdere uitbreidingsstrategie," zo meldt ceo Marc Palmefjord.

Bangerhead is sinds 2008 actief in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Voor de lancering in Nederland gebruikt het bedrijf hetzelfde uitbreidingsmodel als voor haar eerdere lanceringen buiten Zweden. Het bedrijf heeft een Nederlands team aangesteld dat de Nederlandse website beheert en klantenservice en advies biedt in de lokale taal.

Het bedrijf heeft een ruim assortiment met meer dan 30.000 producten van vooraanstaande merken op het gebied van haar- en huidverzorging, make-up en parfum. Het bedrijf levert de producten in Nederland “binnen een paar dagen” aan huis of via een afleverpunt. In Nederland zal daarvoor worden samengewerkt met Budbee.