Twinkle | Digital Commerce

Zalando start Connected Retail in België

2021-06-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Zalando heeft zijn Connected Retail programma ook bij onze zuiderburen gelanceerd. Met Connected Retail kunnen fysieke retailers op het platform van de nummer 4 van de Twinkle100 verkopen.

Inmiddels is dat programma al in tientallen markten in Europa actief. In Nederland is het al enkele jaren beschikbaar. C&A, dat ook al in Duitsland en Nederland met filialen op Connected Retail is aangesloten, is één van de eerste partners in Belgie. ‘Wij willen daar zijn waar onze klanten shoppen: online en in onze winkels’, aldus Mieke van Groningen, Head of Operations Benelux bij C&A. ‘Zalando Connected retail is als platform voor de moderne en modebewuste consument een mooie aanvulling op onze eigen kanalen.’

Zalando investeert dit jaar 50 miljoen euro in Connected Retail. In totaal zijn er nu in alle actieve markten meer dan 4.000 filialen op aangesloten. Tegen het einde van het jaar moet dit zijn toegenomen naar meer dan 6.000. In België werkt Zalando samen met bpost voor de afhandeling van levering en retouren.