Twinkle | Digital Commerce

Perry Sport & Adventure verlaat winkel Kalverstraat na 155 jaar

2021-06-29
1000560
  • [nieuws]
  • 1:26

Perry Sport & Adventure verlaat in augustus 2021 de Amsterdamse Kalverstraat. Reden voor het vertrek – na ruim 155 jaar op deze plek – is onder meer de verschuiving van offline naar online winkelen.

Perry was nog de enige multibrand functionele sport- en outdoor winkel op de drukste winkelstraat van Nederland. Maar de formule komt hier niet meer volledig tot haar recht, zo meldt moederbedrijf Sports Unlimited Retail bv (SUR). Het bedrijf stelt dat de rol van de fysieke winkel verandert en een omnichannelkanaal wordt. ‘Een plek waar persoonlijke service, advies en merkbeleving, de totale klantreis een unieke impuls geven. Winkels krijgen steeds meer een lokale functie voor bijvoorbeeld click & collect en als plek waar je online aankopen kunt ruilen of retourneren. De door (fast) fashion gedreven, drukste winkelstraat van Nederland speelt geen rol meer voor de lokale Amsterdammer. Daarom past de formule op deze locatie niet meer binnen de visie van SUR.’

De afgelopen jaren was een dalende trendlijn van bezoekers in de winkelstraten en een verdere shift van offline naar online te zien. Deze voorspelde trend van off- naar online heeft een vlucht genomen door COVID-19. Het afgelopen jaar heeft SUR veel ontwikkelingen versneld doorgevoerd, waaronder de introductie van RFID bij Perry, een uitbreiding binnen diverse Marketplaces (oa Bol.com) en het verder ontwikkelen van de partnerprogramma’s voor direct- to- consumer fulfilment. Mede door geplande initiatieven, met zowel diverse Nederlandse en andere Europese Marketplaces en partnerprogramma’s als Anatwine & Tradebyte, wordt verdere groei online verwacht.

Perry heeft nog 3 andere filialen in Amsterdam en Amstelveen en zal op zoek gaan naar een geschikte nieuwe locatie waar de Amsterdamse klant makkelijk terecht kan.