Twinkle | Digital Commerce

Mirage Retail Group maakte winst in 2020: ‘in bricks en clicks’

2021-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Mirage Retail Group heeft ondanks de coronapandemie winst gemaakt in 2020. Dat zit zowel in verkoop in de stenen winkels als online, zo meldt ceo Michiel Witteveen.

Hoewel het jaarverslag van Mirage Retail Group - het moederbedrijf van Blokker, Intertoys, BCC, Big Bazar en MINISO - pas eind juni uitkomt, geeft Witteveen in een interview met BNR Nieuwsradio alvast weg dat het er goed uitziet. ‘Wij hebben in ieder geval winst gemaakt.’ Gevraagd of de winst in bricks of in clicks zit, antwoordt hij: ‘Het zit in beide. We hebben het online goed gedaan, maar we hebben het met name met onze winkels goed gedaan. De combinatie online-winkel is voor ons ontzettend belangrijk geweest. Toen we dicht moesten, zijn we meteen erop ingesprongen met Blokker Express. Dat heeft gewerkt.’

Blokker sleepte dit jaar tijdens de Shopping Awards de Logistiek Award in de wacht voor Blokker Express. In december 2020 was het bedrijf staat om in drie dagen een eigen bezorgdienst op te zetten die pakketjes bij klanten aan huis aflevert.