Twinkle | Digital Commerce

Hornbach neemt nieuw e-commerce dc in Eindhoven in gebruik

2021-05-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Bouwmarkt Hornbach heeft versneld een nieuw distributiecentrum voor online bestellingen geopend. Het pand staat in Eindhoven en is 15.000 vierkante meter groot.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De online omzet van het bedrijf groeide afgelopen jaar fors. Consumenten waren vaker thuis en besloten meer te gaan klussen. Doordat de winkels minder dan gebruikelijk geopend waren, kwamen veel klanten uit bij het online kanaal. ‘En vanwege de huidige winkelmaatregelen waarbij nog altijd een maximumaantal klanten per vierkante meter geldt, zien we ook dat veel klussers kiezen voor het gemak van online bestellen’, stelt Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland.

Naast het nieuwe onderkomen heeft het bedrijf ook zijn logistieke capaciteit uitgebreid en meer functionaliteiten aan zijn app en webshop toegevoegd. Die functionaliteiten worden ook steeds vaker in de vijftien fysieke vestigingen toegepast, vervolgt De Goede: ‘Efficiënt en contactloos winkelen was al een trend. En gezien de huidige situatie, waarin fysiek contact wordt vermeden, is het steeds meer de standaard. (…) Met de Hornbach-app en zelfscankassa’s spelen we in op de behoeftes van onze klanten: sneller winkelen, sneller afrekenen en dus sneller aan de slag met het project.’