Twinkle | Digital Commerce

Gorillas breidt uit naar Amerika

2021-05-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Flitsbezorger Gorillas begint op 30 mei met bezorging in New York. Het is de eerste Amerikaanse stad voor het bedrijf, dat in rap tempo aan het opschalen is.

Gorillas is een zogenoemde flitsbezorger en richt zich op bezorging van essentiële boodschappen binnen 10 minuten. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van meerdere ‘dark stores’. In New York komen deze te staan in het stadsdeel Brooklyn. Het bedrijf wil volgens Amerikaanse media de komende weken verder opschalen in New York, waardoor ook inwoners van stadsdelen als Queens en Manhattan gebruik kunnen maken van de dienst.

Daarnaast kijkt Gorillas al naar uitbreiding naar andere steden in de VS. Zo laat een woordvoerder aan Business Insider weten: ‘Je kunt verwachten dat Gorilla’s tegen het einde van de zomer in andere steden wordt gelanceerd.’ Dat Gorillas van plan was om naar New York uit te breiden was al even bekend. Enkele maanden geleden haalde het bedrijf nog 240 miljoen euro groeigeld op, onder meer voor uitbreiding naar Amerika.