Twinkle | Digital Commerce

Zalando breidt ‘pre-owned’ uit naar zeven markten

2021-04-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Zalando gaat het in meer markten mogelijk maken om op zijn platform tweedehands kleding te kopen en verkopen. De categorie ‘pre-owned’, wordt uitgerold naar zeven nieuwe markten.

In Nederland was het al even mogelijk om de tweedehands kleding te verhandelen op het platform. In oktober vorig jaar werd dit in ons land gelanceerd, evenals in België, Frankrijk en Polen. Consumenten in Spanje en thuismarkt Duitsland konden er in september al gebruik van maken. Nu kiest Zalando ervoor om dit uit te breiden naar Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Ierland, Italië en Zweden.

Consumenten die ervoor kiezen om tweedehands kleding te verkopen aan het platform, ontvangen een Zalando-cadeaubon voor het respectievelijke bedrag, of kunnen het geld doneren aan een goed doel.

Duurzame zoekopties

Zalando investeert steeds meer in duurzame initiatieven. Naast het aanbieden van tweedehands kleding krijgen klanten nu ook de mogelijkheid om bij het zoeken naar kleding uit duurzamere opties te kiezen. ‘Dankzij een nieuwe functie in de Zalando-shop kunnen klanten nu door het assortiment bladeren op basis van de waarden die ze belangrijk vinden, zoals waterbesparing, het welzijn van werknemers, hergebruik van materialen of beperking van CO2-uitstoot.’ Tegen 2023 moet een kwart van het handelsvolume van Zalando bestaan uit duurzamere producten.