Twinkle | Digital Commerce

Shopify en Pinterest breiden samenwerking uit naar Nederland

2021-04-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Shopify en Pinterest hebben de samenwerking die vorig jaar werd begonnen, uitgebreid naar 27 landen. Nederland hoort daar ook bij.

De samenwerking houdt in dat aangesloten retailers van Shopify hun producten via Pinterest kunnen omzetten in ‘Product Pins’ die worden weergegeven op het platform en daarnaast voorzien zijn van ‘dynamische prijs- en beschikbaarheidsinformatie’. Daarnaast kunnen ze hun Pinterest-activiteiten in een app controleren en productcatalogi uploaden.

De samenwerking tussen Shopify en Pinterest ging vorig jaar van start in de Verenigde Staten en Canada. Bij de aankondiging lieten beide bedrijven al weten dit in de ‘komende maanden’ naar meerdere markten uit te rollen. Dit blijkt dus bijna een jaar later te zijn. Naast Nederland kunnen nu ook klanten in onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk ervan gebruikmaken.

Mel van Lieshout: country manager Nederland bij Shopify: ‘Voor de Shopify retailers in Nederland was social commerce het afgelopen jaar een drijvende succesfactor. Om hen snel en gemakkelijk toegang te geven tot verschillende social commerce kanalen, breiden we de toegang tot dergelijke kanalen via het Shopify dashboard regelmatig uit.’