Twinkle | Digital Commerce

Supplementen in dagelijkse sachets

2021-04-13
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Online gezondheidsplatform Atida, naar eigen zeggen een van de grootste online apotheken van Europa, lanceerde eind 2020 in Nederland en Duitsland Atida Pure: een gepersonaliseerd vitamine- en supplementenabonnement.

Op basis van een snelle online vragenlijst beveelt Atida Pure aan welke supplementen iemand het beste kan nemen. ‘Eigenlijk zijn wij méér dan een webshop, namelijk een platform waar je persoonlijk advies krijgt op het gebied van vitaminen en supplementen dat precies past bij je dieet, leefstijl en doelen’, vertelt Joost van Hilten, chief product officer bij Atida. Abonnees krijgen de supplementen geleverd in gepersonaliseerde verpakkingen met dagelijkse sachets. ‘Onze producten zijn van apothekerskwaliteit. Het betreft vitamines, mineralen, kruiden en probiotica.’ Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De gehele klantreis is erop gericht een zo goed mogelijk advies te geven, aldus de chief product officer. ‘En dat doen we, wetenschappelijk onderbouwd, samen met onze apothekers en diëtisten, en met onze Duitse fabrikant – zo koppelen we goed advies aan kwalitatieve supplementen.’ Volgens Van Hilten hebben veel mensen vragen over waar ze rekening mee moeten houden bij het kiezen van supplementen, en waarom ze bepaalde soorten juist wel nodig hebben en andere niet. ‘Elk lichaam heeft andere behoeften, afhankelijk van voeding en levensstijl.’

Zodra een klant een bestelling heeft geplaatst, worden de producten met behulp van een apothekersmachine in dagelijkse porties verpakt en vervolgens in dozen met DHL verzonden.

Atida Pure zet om naamsbekendheid te genereren zowel betaalde advertenties in, als social media, pr, influencer marketing en partnerschappen met gelijkgestemde merken. Van Hilten: ‘Veel van onze inspanningen zijn erop gericht consumenten voor te lichten over onze ingrediënten en het belang van een afgestemde gepersonaliseerde aanpak.’ Atida is inmiddels in acht landen actief. De chief product officer laat ten slotte weten dat in de toekomst ook Atida Plus – de online apotheek – naar Nederland en andere landen komt.