Twinkle | Digital Commerce

Centralpoint overgenomen door Dustin

2021-04-13
1000562
  • 0:59

IT-specialist Dustin neemt branchegenoot Centralpoint over. Met de overname wil Dustin zijn positie in de Benelux versterken.

Naar eigen zeggen heeft het van oorsprong Zweedse bedrijf een leidende positie in Scandinavië en wil het in de Benelux een vergelijkbare positie innemen. De overname van Centralpoint moet daaraan bijdragen. ‘We zien een groot potentieel in het voortbouwen op de sterke positie van Centralpoint , gecombineerd met ons huidige portfolio’, stelt ceo Thomas Ekman van Dustin.

Luuk Slaats, ceo van Centralpoint vult aan: ‘In Dustin hebben wij een sterke nieuwe eigenaar gevonden met de ambitie om het aanbod aan onze klanten uit te breiden en de groei in de Benelux te versnellen, organisch en door overnames. De twee ondernemingen zijn perfect complementair aan elkaar en samen zijn we klaar om aan onze leidende positie te blijven bouwen.’

Centralpoint wordt voor zo’n 425 miljoen euro overgenomen. Het bedrag behaalde in 2020 een omzet van ongeveer 686 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van zo’n 27 miljoen euro. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door marktwaakhond ACM.

In 2018 werd door de Infotheek Group besloten de naam te veranderen in Centralpoint. Een jaar eerder nam de IT-specialist Centralpoint.nl en Scholten Awater over.