Twinkle | Digital Commerce

Ikea bezorgt elektrisch in Amsterdam

2021-04-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Meubelketen Ikea is begonnen met bezorging middels elektrische voertuigen in Amsterdam. Het is de tweede stad wereldwijd waar het bedrijf gebruikmaakt van elektrische voertuigen voor bezorging, na Shanghai.

Het gaat om 22 elektrische voertuigen die binnen de ring A10 worden ingezet. De voertuigen zullen meer dan 85 procent van het totale volume van alle Ikea-bestellingen in Amsterdam bezorgen. Het is het doel van Ikea om over vier jaar overal uitstootvrij te bezorgen.

‘We zijn er trots op dat Amsterdam één van de eerste steden is waar Ikea elektrisch gaat bezorgen’, stelt ceo Paul de Jong van Ikea Nederland. ‘Op die manier willen we bijdragen aan schonere lucht in de stad en uiteindelijk in het hele land. Het is een uitdagende stap voor ons – we begeven ons op nieuwe terrein. Daarnaast is sinds de coronacrisis het aantal thuisbezorgingen sterk gestegen, waarmee het belang van schoon vervoer nog groter is geworden.’

Naast Shanghai en Amsterdam, is Ikea ook van plan om binnenkort in New York, Los Angeles en Parijs met duurzame bezorging te starten.