Twinkle | Digital Commerce

VanMoof breidt fysieke aanwezigheid fors uit

2021-03-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

E-bike merk VanMoof heeft aangekondigd zijn fysieke aanwezigheid uit te breiden van 8 steden naar 50 steden wereldwijd. Het bedrijf zet vooral in op meer servicepunten.

Het komende halfjaar wil VanMoof een netwerk van Service Hubs en Certified Workshops uitrollen. Naar eigen zeggen is het een antwoord op de verwachtingen en behoeftes van klanten, die meer servicelocaties van het merk willen om naartoe te gaan.

Het fietsenmerk zegt in totaal 14 Service Hubs te willen openen in Europa, de VS en Japan. Daar kan men terecht voor onder andere testritten en reparaties. Daarnaast gaat VanMoof samenwerken met meer dan 60 gecertificeerde partnerwinkels en fietsenmakers. In Nederland komen er 3 Service Hubs, te weten in: Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. In totaal werkt VanMoof samen met 5 gecertificeerde partnerwinkels in Nederland.

Medeoprichter Taco Carlier: ‘We hebben de tweede helft van 2020 besteed aan het luisteren naar onze riders en het opnieuw vormgeven van ons dienstenaanbod op onze digitale kanalen. Nu zijn we klaar om de ervaring van onze fysieke dienst over de hele wereld uit te rollen.’

VanMoof verkocht in het afgelopen jaar drie keer meer e-bikes dan het jaar ervoor. In september maakte het bedrijf nog bekend 40 miljoen aan groeigeld te hebben opgehaald.