Twinkle | Digital Commerce

Nortvi: fashionable op reis

2021-03-15
1000562
  • [interview]
  • 1:27

Duurzame lichtgewicht designkoffers. Dat is de core business van het nieuwe Nederlandse merk Nortvi.

‘Met ons merk zetten wij in op verandering van de markt in reisbenodigdheden, en de afwegingen die mensen maken bij de aanschaf van een nieuwe koffer. Juist in deze tijd van luwte kan een markt veranderen en kan er een verduurzamingsslag plaatsvinden.’ Aan het woord is Sebastiaan van Dam, medeoprichter en bestuurder van Nortvi.com.

Het nieuwe merk onderscheidt zich van de concurrentie door de pijlers design, duurzaamheid, goede materialen en eerlijke prijs, aldus de medeoprichter. En dat is tevens innovatief, zegt hij: ‘Zo zijn de koffers fashionable en ontworpen door bekende designers. Daarnaast is de stof aan de binnenkant van elke koffer gemaakt van zestien petflessen. En bovendien hebben we een bekende ergernis van de huidige koffers opgelost: bij Nortvi gebruiken we kwalitatief goede fluisterwielen.’ Verder zijn de koffers te personaliseren met accessoires. De prijs van de producten wordt zo laag mogelijk gehouden door ze alleen te verkopen in de eigen webshop en bij een zeer select aantal retailpartners.

Van Dam werkt samen met een fulfilmentpartner aan de logistiek en distributie van Nortvi-producten. ‘We kunnen zo vrijwel elke order meteen de dag na bestelling leveren.’

De oprichters geloven erin om hun verhaal op een authentieke manier te vertellen. ‘We hadden in plaats van Black Friday een Covid Helden-campagne, waarin we samen met onze hotelpartners een aantal bijzondere weekendjes weg hebben gegeven aan zorgpersoneel. Verder gebruiken we social media en is online marketing een centraal onderdeel van onze marketingstrategie. En elke aankoop betekent een bijdrage aan het WWF’, laat Van Dam weten. Hij verwacht op korte termijn het productportfolio uit te kunnen breiden met een tassenlijn, accessoires en check-in koffers. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft topprioriteit: doel is om als bedrijf in de toekomst volledig circulair te zijn.