Twinkle | Digital Commerce

Mealhero: slimme stomer bij de maaltijdbox

2021-03-22
1000562
  • [interview]
  • 1:30

‘A PC in every home’, in dit geval een Personal Chef. Dat is de ambitie van Mealhero. De maaltijdleverancier maakt daarbij gebruik van nieuwe technologie: een slimme stomer.

Bij Mealhero draait het om een maaltijdbox, een stoomoven en een app. De ingrediënten van de maaltijden worden diepgevroren aan huis bezorgd. ‘Wij zijn de enige maaltijdboxleverancier waarbij je elk ingrediënt zelf kunt kiezen en zo zelf je gerecht samen kunt stellen’, claimt ceo en medeoprichter Jeroen Spitaels. Hij vervolgt: ‘De slimme stomer doet het kookwerk. De app vervolgens stelt op basis van jouw voorraad en smaakvoorkeur passende recepten voor.’ Er is keuze uit ruim dertig maaltijden of tachtig verschillende ingrediënten.

Elke Mealhero-verpakking is voorzien van een slim etiket dat door de stomer, die aan internet is gekoppeld, wordt herkend. Je houdt dit etiket voor de startknop en de stomer laat zien op welke van de drie plekken het desbetreffende stoombakje moet staan zodat alles tegelijk klaar is. In 20 minuten staat gemakkelijk een gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel, belooft de ceo. De prijs van de maaltijden is afhankelijk van de ingrediënten die besteld worden, de stomer is te huur voor 5 euro per maand.

‘Onze klanten zijn vaak drukbezette gezinnen, actief op social media, dus onze marketinginspanningen zijn gericht op online’, vertelt Spitaels. De van oorsprong Belgische shop breidde in januari uit naar Nederland. De bestellingen worden gedistribueerd in diepvries-bestelwagens. ‘Geen betere bewaring dan een ijskoude temperatuur. Alles blijft op -22˚C. Onze producten zijn zes maanden houdbaar, dus je hoeft nooit iets weg te gooien. Bovendien bezorgen we de maaltijden eens per vier weken in plaats van wekelijks. Dit leidt tot 75 procent minder verkeer’, aldus de ceo. Duurzaamheid is ook in de rest van het proces van belang, zo zijn de verpakkingen volledig te recyclen.