Twinkle | Digital Commerce

Cosmeticaconcern Yves Rocher sluit winkels

2021-02-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Alle zeven Nederlandse winkels van cosmeticabedrijf Yves Rocher worden dit jaar gesloten. Het bedrijf gaat in ons land wel verder met de online- en postordertak.

Directeur Julie Rosenkrantz laat aan RTLZ weten dat de winkelsluitingen verschillende redenen heeft: ‘In de eerste plaats groeide de winkelomzet al tien jaar niet meer. Bovendien werden de winkels steeds minder bezocht door klanten. Ook bleek het lastig onze eigen winkels om te vormen tot franchisevestigingen.’

De winkels vormden maar een klein deel van de Nederlandse omzet. Het overgrote deel (66 procent) kwam nog altijd uit het postorderbedrijf, 20 procent wordt via de webshop binnen gehaald. Slechts 14 procent is toe te kennen aan de winkels. Het Franse merk trekt zich dan ook niet volledig terug uit Nederland, de online- en postordertak blijven bestaan.

Yves Rocher was in de jaren tachtig marktleider in Nederland met veertig vestigingen. In 1959 werd het bedrijf opgericht in Frankrijk en ging van start als postorderbedrijf. Later opende het concern ook winkels, waarvan de teller inmiddels op 4.000 staat, verspreid over 90 landen. Het merk is sinds 1974 actief op de Nederlandse markt.