Twinkle | Digital Commerce

Boohoo verder op overnamepad

2021-02-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

De Britse online retailer Boohoo heeft de merken Dorothy Perkins, Wallis en Burton overgenomen van de failliete modegroep Arcadia voor 25 miljoen pond.

De grootste merken uit het portfolio van Arcadia, waaronder Topshop en Miss Selfridge, werden eerder al overgenomen door Asos. De winkels van de drie merken die Boohoo overneemt, zitten niet inbegrepen in de deal. Daardoor zullen er 214 winkels sluiten, wat mogelijk zo’n 2.450 banen gaat kosten. Dat schrijft The Guardian.

Niet iedereen is blij met de overname, de vakbond van winkelpersoneel Usdaw zegt dat de verkoop van de overgebleven merken van Arcadia aan een online retailer ‘opnieuw een verwoestende klap voor onze winkelstraten’ is. De bond roept op tot een gezamenlijk plan waarbij vakbonden, werkgevers en de overheid betrokken zijn, om de worstelende detailhandel te helpen. Daarnaast wil het hogere belastingen voor online retailers.

Onlangs nam Boohoo ook al de merknaam en het online platform over van het noodlijdende warenhuis Debenhams. Vorig jaar nam de e-tailer Warehouse, Oasis en PrettyLittleThing over.