Twinkle | Digital Commerce

Budbee levert fossielvrij in Nederland

2021-01-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

De Zweedse bezorgdienst Budbee heeft sinds deze maand de fossielvrije bezorging van pakketten uitgebreid naar ruim dertig Nederlandse steden.

Volgens het bedrijf zorgt onder meer de combinatie van de inzet van cargo-fietsen, elektrische voertuigen en het gebruik van groen gas voor een reductie van 90 procent van de CO2-uitstoot in de steden. Budbee, dat in 2019 begon met bezorgen in Nederland, stelt tegen het einde van het jaar volledig fossielvrij te willen bezorgen in alle landen waar het actief is. Naast Nederland gaat het om Denemarken, Finland en thuisland Zweden. Eerder deze maand liet het bedrijf nog weten dit jaar uit te willen breiden naar België.

Jørgen Höppener, general manager Nederland bij Budbee: ‘Bijdragen aan klimaatverbetering door de logistieke sector groener te maken, is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. (…) De introductie van fossielvrije bezorging en de bekendmaking van onze ambitie om in 2022 100 procent fossielvrij te zijn, is een eerste stap in de goede richting.’