Twinkle | Digital Commerce

Boerschappen koopt SupportYourLocals Amsterdam

2021-01-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Aanbieder van maaltijdboxen Boerschappen neemt alle activiteiten over van SupportYourLocals Amsterdam, een lokaal initiatief dat tijdens de eerste lockdown werd opgericht.

Bij SupportYourLocals Amsterdam kunnen consumenten terecht voor lokale dagelijkse boodschappen van de boer, producent of ondernemer in de omgeving. Het initiatief bleek, zeker na eerdere oproepen om lokale ondernemers te ondersteunen, een succes. Het bedrijf breidde daarom de activiteiten snel uit naar de rest van het land.

De twee partijen spraken al langer over een samenwerking, stelt oprichter Samuel Levie van SupportYourLocals. ‘Er was én is namelijk een gezamenlijke ambitie om landelijk meer korte ketens te bouwen die deugen.’ Door de overname krijgen klanten van SupportYourLocals nu de keuze uit meer soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten, stellen de oprichters van Boerschappen. ‘Wij merkten, zeker in 2020, dat wij steeds meer klanten in Groot-Amsterdam kregen, die met ons wilden optrekken om een nieuwe voedselketen te maken die deugt, maar ook gemak biedt.’ Het bedrijf laat weten in de toekomst verder te investeren ‘zodat ook de rest van Nederland steeds lokaler kan gaan eten.’

Voor Boerschappen, dat in 2014 werd opgericht, is dit de eerste overname buiten Noord-Brabant.