Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe koeriersdienst iZi lonkt naar Nederland

2020-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De Braziliaanse start-up iZi maakt half december zijn opwachting in Antwerpen. De nieuwe koeriersdienst die zowel warme maaltijden als aankopen bij lokale handelaren binnen het uur aan huis levert, wil binnen het jaar ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland van start gaan.

Aan Gazet van Antwerpen laat Belgisch verantwoordelijke Johan Tisson weten dat zo’n tachtig ondernemingen in het land zich nu bij iZi hebben aangesloten. ‘We richten onze pijlen sterk op restaurants en handelaars in de rand van Antwerpen om ons bezorggebied zo groot mogelijk te maken’, licht hij toe tegenover de krant. De start-up fungeert ook als marketplace voor ondernemers die geen eigen webshop hebben. ‘Lokale handelaars willen we ondersteunen in deze barre tijden en tegelijkertijd willen we een tegenoffensief bieden aan de bol.com’s en de Coolblue’s van deze wereld’, aldus Tisson.

De koeriersdienst levert allerlei producten aan huis – van parfum tot jeans en medicatie afkomstig van een apotheek, tot en met kruidenierswaren bijvoorbeeld. Andere Belgische steden die al concrete interesse tonen in iZi zijn naar verluidt Gent, Mechelen en Leuven. Van daaruit wil de Braziliaanse start-up verder uitbreiden in Europa, te beginnen met de omliggende landen.