Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt nu ook in België medicatie aan huis

2020-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

PostNL begint in België met de bezorging van medicijnen en medische hulpmiddelen aan huis. In Nederland is de service al enige tijd beschikbaar.

PostNL Pharma & Care verzorgde ook in België al enige tijd het medisch transport voor de gezondheids- en farmaceutische industrie. Nu wil het bedrijf bij onze zuiderburen ook aan cliënten thuis gaan leveren, in opdracht van ziekenhuizen of groothandelaars. Het bedrijf verzend onder andere geneesmiddelen en vaccins. Ook worden er medische hulpmiddelen zoals rollators, ziekenbedden en matrassen bezorgd en geïnstalleerd.

Vergrijzing

‘De druk op de zorgsector is enorm’, zo vertelt Nicolas Vannieuwenhuyze, general manager Pharma & Care in België, in een persbericht.  Er is de vergrijzing van de bevolking waardoor meer mensen zorg nodig hebben, het dreigende tekort aan zorgpersoneel en de huidige coronacrisis. Als andere professionele partners bepaalde taken van de zorgsector overnemen, kunnen de beschikbare zorgverstrekkers zich volledig op hun zorgtaken concentreren.

Nederland

In Nederland bezorgt PostNL al langer medicatie en medische hulpmiddelen aan huis in opdracht van ziekenhuizen, apotheken en groothandels. Sinds begin 2018 is er bij het bedrijf een speciaal team dat zich bezighoudt met de zorgmarkt. ‘We denken dat we aan de vooravond staan van het moment waarop zorg veel meer naar de patiënt toekomt, in plaats van de patiënt naar de zorg’,  aldus een woordvoerder aan Twinkle.