Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go tijdelijk beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden

2020-03-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Too Good to Go, een initiatief dat voedselverspilling tegengaat door speciale voedselboxen aan te bieden, is nu ook tijdelijk beschikbaar voor verse afhaalmaaltijden.

Normaal gesproken verkoopt Too Good To Go maaltijdboxen met daarin producten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanlopen. Maar omdat vanwege de coronacrisis veel restaurants en eetgelegenheden de deuren moeten sluiten, wil het initiatief die ondernemers een helpende hand bieden.

Daarom wordt vanaf vandaag het platform uitgebreid met ‘Steun lokaal – afhalen, zo voor elkaar!’. Daar vinden consumenten afhaalmaaltijden van lokale ondernemers die ze voor de normale prijs kunnen kopen. De consument haalt de maaltijd vervolgens zelf op bij de ondernemer. Too Good To Go stelt dus zijn platform beschikbaar voor die ondernemers. ‘We hebben een succesvol platform waarop we iedere dag de verbinding leggen tussen consumenten en ondernemers die overgebleven eten aanbieden’, stelt Joost rietveld, country director van Too Good To Go Nederland. ‘We hopen nu deze verbindingskracht vanuit andere invalshoek te kunnen gebruiken om ondernemers door deze lastige tijd te loodsen.’

Consumenten halen de maaltijden in een vast tijdsframe op. Door een beperkt aantal maaltijden aan te bieden wordt volgens het platform de wachttijd in het restaurant beperkt.