Twinkle | Digital Commerce

Amazon wordt magazijnverhuurder

2019-12-03
1000562
  • 1:03

E-commerce gigant Amazon is bezig met een test waarbij het aan merchants goedkopere opslagruimte verhuurt.

Via de nieuwe dienst, genaamd 'Amazon Storage and Replenishment', kunnen merchants hun producten in de buurt van Amazons distributiecentra opslaan, zodat die snel kunnen worden bevoorraad als de te versturen producten opraken. Dat ontdekte Bloomberg op basis van documenten die het inzag.

Frustrerend

Amazon deelt zijn magazijnruimtes met merchants die hun producten op de marktplaats verkopen. Om te voorkomen dat in de feestdagenperiode deze locaties vollopen met te veel producten, had de e-tailer de opslagvergoeding al verhoogd. Maar dit neemt het risico met zich mee dat merchants te voorzichtig worden met opslag, en dat Amazon dus minder geld verdient als producten niet voorradig zijn. Ook kan het frustrerend zijn voor de merchants om te veel opslaggeld te moeten betalen voor producten die niet verkopen.

De nieuwe dienst moet ervoor zorgen dat deze twee problemen worden opgelost: de dure Amazon-opslagruimte loopt niet over met te veel producten en merchants kunnen vanaf die andere magazijnen in de buurt extra inventaris beschikbaar hebben.

Ook naar andere locaties

Het programma wordt op dit moment getest in Ontario, Californië, op een afstand van ongeveer 32 kilometer van de dichtstbijzijnde Amazon-locatie. Het is bedoeling dat het wordt uitgerold naar andere locaties in de Verenigde Staten, schrijft Bloomberg.